miercuri, 7 august 2013

"Cea mai buna relatie este cea in care iubirea reciproca depaseste nevoia fiecaruia" Dalai Lama

SERVICIUL RECIPROC este o conditie esentiala ce sta la BAZA progresului. RECIPROCITATEA ESTE ESENTiala. Fara reciprocitate se naste FRUSTRAREA, constienta sau nu. 
Caci frustrarea este o lipsa de reciprocitate. 

Reciprocitatea este o forma de colaborare, conlucrare, cooperare,...
RELAŢIILE DE CO+OPERARE, CO+LABORARE, CON+LUCRARE sunt cele ce au efecte POZITIVE(câştig=câştig ) asupra ambilor parteneri. Sunt relaţii de SIMBIOZĂ, de Câştig reciproc, de COMPLET+ARE, ÎMBINARE, UNIFICARE .
Relaţiile de concurenţă sau competiţie au efecte negative de separare (pierdere=pierdere) asupra partenerilor.
Relaţiile de exploatare ca parazitismulu şi prădătorismul are efect pozitiv pt prădător şi parazit dar negativ pt gazdă şi pradă.
Orgoliul , supraevaluarea, lăcomia puterii, lăcomia afirmării a
făcut să nu mai existe co+operarea....lipsa empatiei

Constiinta fiecarui om este strans legata de starea de fericire spre care accedem fiecare dintre noi si dorinta de evolutie spirituala , dezvoltare personala deopotriva, fara de care noi ca fiinte nu am putea dobandi starea de liniste si pace sufleteasca dar si o stare deplina a constiintei prin care sa ne intelegem pe noi insine si pe cei din jur. Din pacate multi leaga fericirea de lucrurile exterioare.
Evolutia noastra se produce atunci cand tinem seama si de INIMA noastra. Sa nu uitam de armonia cu sufletul nostru prin inima noastra. .Ceea ce conteaza cu adevarat sun OAMENII , nu lucrurile.


"Secretul înțelepciunii este să știi ce lucruri să treci cu vederea." William James
Primul pas – numeste-ti greseala si asuma-ti-o., oricare ar fi fost cauza erorii tale. Doar invata din constientizarea ei.
Al doilea pas – schimba rolul cu cealalta persoana. Cum te-ai simti daca ai fi realmente in locul ei? Tine minte aceasta senzatie. Poti sa-ti exprimi empatia cu cel sau cea pe care ai ranit-o, dar fii atent(a): lasa-i celuilalt posibilitatea de a te contrazice. Poate ca se simte altfel decat te-ai simti tu in aceeasi situatie.
Al treilea pas – cu sinceritate, cere-ti iertare. Oamenii sunt cel mai dispusi sa ierte, daca simt ca cel care le-a gresit este sincer.
Al patrulea pas – fii creativ(a). Gandeste-te ce i-ar face cu adevarat o bucurie celui care te iarta. Oricum, pentru a sti ce-l pasioneaza trebuie sa il privesti cu atentie si sa-i intelegi universul interior.
DESCHIDEREA catre noi inSINE si catre altii este imPORTanta. Orgoliul (supraevaluarea) ne impiedica sa ne recunoastem propriile greseli.


EXEMPLU nu este principalul lucru in influentarea altora , el este SINGURUL.
Liderii sunt aceia care dau tonul, ei creaza atmosfera in care succesul devine mai usor de obtinut. Asa cum este ATITUDINEA conducatorului, asa va fi atitudinea celor cu care lucreaza. Un lider nu poate cere de la altii ceea ce nu cere de la el insusi. Cei care ii urmeaza pe lideri nu pot ajunge decat pana acolo unde liderul ajunge.


" Studiind istoria minţii umane, suntem, mereu, impresionaţi de faptul că dezvoltarea minţii înseamnă lărgirea capacităţii conştiinţei, şi că fiecare pas înainte a fost o realizare extrem de dureroasă şi laborioasă. Aproape că am putea spune că nimic nu urăşte un om mai mult decât să renunţe chiar şi la o fărâmă din inconştientul său. Întrebaţi-i pe cei care au încercat să lanseze o idee nouă! " Carl Gustav Jung

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu