vineri, 12 august 2011

Initierea

"Cuvantul Initiere provine de la doua cuvinte de origine latina, in = insi ire = a merge; prin urmare, este inceputul sau procesul de a intra in ceva. . . In acest caz este procesul de a intra intr-un nou stagiu al vietii spirituale. . . Fiecare initiere marcheaza un ritual de trecere si calatorie a focului interior si transmitere a acestuia de la un pol la altul, realizand o uniune crescanda cu tot ce este viu si cu tine insuti." -- Alice Bailey


INIȚIÁ, inițiez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) introduce într-un domeniu de activitate în care nu a lucrat; a da cuiva sau a căpăta primele cunoștințe. 2. Tranz. A face începutul, a pune bazele unei acțiuni, a organiza o mișcare, o activitate


INIȚIÁ vb. 1. a începe. (A ~ o campanie.) 2. v. preconiza3. a călăuzi, a introduce. (A ~ pe cineva într-un domeniu.) 4. a (se) instrui, a (se) învăța. (A ~ într-o disciplină.)
Viaţa însăşi ne invită să ne iniţiem prin mai multe moduri – iubire, pierderea unui părinte sau a unui prieten, naşterea unui copil, sau o criză gravă de sănătate. Iar iniţierea adevărată apare când ne confruntăm cu provocări personale şi trăim experienţa renaşterii spirituale – sau a iluminării – care urmează.
 Indiferent de Calea spirituala practicata (aleasa) , EVOLUTIA ARE LOC IN ETAPE, iar SCOPUL FINAL ESTE UNIC. Fiecare Initiere este o evolutie daca se pastreaza CALEA ei.
Cele sapte mari initieri prin care trebuie sa treaca fiecare om sunt : nasterea, maturitatea sexuala, prima iubire, casatoria (uneori divortul), etapa de parinte, ajungerea la intelepciune si moartea. Fiecare initiere ne ofera prilejul de a atinge iluminarea, de a ne trezi natura divina, de a ne identifica cu taramul creatorilor, de a trai experienta Gratiei Divine si de a ne elibera de taramul lipsurilor si de existenta salbatica de vanator si vanat, in care traiesc majoritatea oamenilor.  Te poti vindeca pe deplin, doar atunci cand inchei cu succes initierile pe care ti le aduce viata.
 Aşa cum putem folosi un cuţit în scopuri bune(paşnice) spre exemplu să tăiem pâinea, la fel de bine putem folosi acelaşi cuţit în scopuri rele, să luăm viaţa unui om. TOTUL   depinde de NOI, de cum folosim ceea ce folosim şi în ce scopuri.
Fiecare initiere marcheaza o ruptura cu trecutul, care te invita sa faci inca un pas spre ceea ce esti pe cale de a deveni-si astfel, sa atingi iluminarea.

Exista sapte sentimente toxice, cu care  ne confruntam pe parcursul initierii-sentimente care dau nastere tuturor credintelor restrictive: mania, lacomia, desfranarea, trandavia, invidia, avaritia, mandria.  Depinde de NOI ce alegem. Cand ne eliberam de aceste emotii si de credintele pe care le creeaza ele, referitor la lipsuri, neputinta, intimitate si teama, descoperim ca, desi exista violenta in lume, putem trai departe de ea, in casa si in relatiile noastre.
Initierea este calea prin care se vindeca emotiile toxice si le transforma in izvoare de putere si Gratie Divina. Odata cu initierea, emotiile toxice se vor vindeca, pe masura ce le vom transforma in cele 7 virtuti: PACE, GENEROZITATE, puritatea INTENTIEI, CURAJ, COMPASIUNE, CUMPATARE, SMERENIE.Viata ne invita sa ne initiem prin mai multe mijloace: prin IUBIRE, prin moartea unui parinte sau a unui prieten, nasterea unui copil sau printr-o criza grava de sanatate.
Cand depasim initierea cu succes, suntem iluminati de lumina intelepciunii si a intelegerii. Suntem capabili sa percepem realitatea asa cum este ea cu adevarat, neumbrita de ranile si durerile noastre emotionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu