miercuri, 30 octombrie 2013

CO+RUP+TIA

co+RUPT+ia este o rupere de la valorile morale, o RUPere de la singurul imperativ al lui DUMNEZEU: IUBIREA pentru OM si valorile sale interioare, o RUPere de la BINE, de la BUNUL SIMT, o rupere de DUMNEZEU si sentimentele IUBIRII ABSOLUTE, o RUPere de SINE si o pierdere in nonvalori , o RUPere de UMAN. Co+RUP+tia  dintre afect si intelect  te face sa uiti de tine insuti.
Co+RUP+tia te face sa pierzi reLATionarea cu tine insuti, sa te rupi de  propriile sentimente umane, de propriul intelect, practic este ne+re+LAT+ionarea cu tine insuti si cu tot cei uman, nereLATionarea cu aproapele tau, o lipsa de COMUNinune a afectiunii proprii cu propriul intelect, o lipsa de COMUNicare cu tine insuti ceea ce te face sa pierzi COMUNicarea si cu tot ceea ce te inconjoara.
  Iar RUPerea de la propria afectiune, propriile sentimente este o rupere de la hrana sufletului. Iar un corp nehranit isi pierde PUTEREA.
Co+RUP+tia a ajuns deja o boala molipsitoare pentru toti cei slabi....si neimPLINiti moral( afectiv si intelectual ).
 Orice lipsa de hrana sufleteasca cu sentimente de iubire, respect, stima, pretuire, incredere, cinste...etc face ca PUTEREA de imPLINire ca OM  si functionare a  sa se piarda.  
Co+RUP+tia este o RUPere de la propria fiinta si devenirea ei.


Cu cat dorim sa controlam mai mult exteriorul nostru, cu atat ne pierdem propriul control interior, cu atat ne  pierdem mai mult de propriul SINE, ne RUPEM  de propriul SINE.

 Psihicul (afectiunea si intelectul)este vital  existenţei noastre  în concordanţă cu trăirea. El are de aceea - inclusiv funcţia unui element de legătură între dimensiunea noetică şi cea fizică. Fără psihic, s-ar ajunge la un soi de „trăire paralelă” a spiritului şi a corpului, fără ca între ele să existe o relaţie vie, palpabilă. În felul acesta, „integralitatea omului” s-ar prăbuşi, la fel cum s-ar prăbuşi fără corp sau fără spirit.". Co+RUP+tia sentimentelor de intelect face sa se piarda INTEGRALitatea OMului, RUPerea lui de INTREG UNiversul. Ceea ce duce la distrugerea lui.

"DETASAREA nu inseamna ca tu nu ar trebui sa detii nimic, ci ca nimic nu ar trebui sa te detina pe tine"

"Adevăr este adevărul aceluia care vorbeşte despre adevăr. Există mai mult adevăr decât oameni care să-l mărturisească."  (Eric-Emmanuel Schmitt, "Evanghelia după Pilat")

"Alegerea nu sansa  iti  determină destinul " ARISTOTEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu