miercuri, 16 octombrie 2013

Ridichea neagra

Ridichea neagra, cunoscuta inca de pe timpul Egiptului antic, a fost introdusa in Europa de catre romani. Acestia o foloseau mai mult datorita calitatilor ei terapeutice si foarte des in bucatarie. Cercetarile au evidentiat faptul ca ridichea neagra favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima.
Siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. Asupra sistemului nervos, ridichea neagra actioneaza ca un sedativ. In ceea ce-i priveste pe copii, ridichea neagra poate fi un excelent remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare.Ridichea neagra este un fluidizant al secretiilor bronsice, datorita continutului sau bogat in substante active sulfurate . Consumarea ei ajuta pe cei ce sufera de bronsita cronica si de astm.
Ridichea neagra are un gust distinct, usor iute si are in compozitia ei rafanol, vitaminele B si C, magneziu, fier si calciu, iod. Este recomandata in litiaza biliara, insuficienta hepatica, afectiunipulmonare, tuse, reumatism, guta, artrita, astm,alergiiboli de piele.

Depurativa si energizanta, ridichea neagra, mai ales sub forma de suc, are darul de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara.
Datorita continutului mare de vitamina C, ridichea neagra are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti, motiv pentru care se si recomanda in perioadele reci ale anului, cand organismul e predispus racelilor si gripei.

Deoarece vremea din ultimul timp a fost si inca este deosebit de capricioasa si predispune la raceli, invata sa prepari in casa siropul de tuse din ridiche neagra, recomandat atat copiilor, cat si adultilor, cu efect suta la suta garantat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu