luni, 30 mai 2011

Omul armonizat

Omul pentru a functiona in realitate si a uni cele 2 planuri :fizic si spiritual, se foloseste de planul psihicului : mental si emotional.

 O trăire în antifazaă cu Legile Universale, de care este caracterizat întregul ansamblu social, necesită foarte mult efort în detrimentul randamentului, şi de aici provine apariţia unei sume de concepte, de filosofii, de mentalităţi privind existenţa care îmbracă alura unei lupte, în care omul nu are altceva de făcut decât să facă faţă, decât să se descurce cumva. Impresionanta capacitate de adaptare, de altminteri caracteristică oricărei divinităţi care în adâncul fiinţei sale realizează că Planul Manifestării este un plan iluzoriu, deşi aparţine evoluţiei, a dus astăzi la o consecinţă neaşteptată  adaptarea la rău, până la al accentua ca pe o realitate implacabilă şi chiar deasupra Legilor Universale. De asemenea, o anumită obişnuinţă a trăirii mecanice (subconstiente) face ca inerţia în faţa noului, a schimbării, să fie deosebit de mare, şi deşi raţional ea este percepută de cei lucizi la nivel de practică, numai răbdarea unei divinităţi mai poate aduce progresul într-un sens universal, care nu implică excepţii, ci fireasca manifestare a legii.
Spiritualizarea Corpului Fizic spre a deveni Templu poate fi considerată, în prima fază, un continuu gest de conştientizare, de responsabilitate, de bun simţ, căci corpul fizic aflându-se în procesele de relaţie dintre el(corpul) şi întregul Univers, este necesar să ştiţi cum să aveţi grijă de el, deci implicit să conştientizaţi aceste relaţii pe care le aveţi, prin acesta, cu mediul si înţelegerea funcţiilor vitale  ce se reflectă asupra întregului ansamblu social. 
   Astazi, suntem condusi mai mult de planul fizic accentuand placerea  pana la extrem si nu adevarata hrana necesara omului. Dupa parerea mea hrana adevarata  este aceea care ne construieste fizic, mental , emotional si spiritual toate cu "masura". Hrana vie, Divina.
   Cred ca tot ceea ce produce suferinta este o nearmonizare a tuturor planurilor. Clipa trebuie traita amintindu-ne de toate planurile.Uitand  uneori de unul din planuri, nu facem decat sa pierdem din vitalitatea acelui plan si ...de aici consecintele...Singurul efort care se cere este un minimum de RESPONSABILITATE faţă de propriul nostru corp,de propriile emotii si procese mentale,propriul spirit care ulterior va deveni un drum al perfecţionării şi, pas cu pas, va intra în firescul EVOLUTIEI recunoscându-se în manifestarea unităţii în diversitate.
     Cunoaşterea materialistă a început cu negarea totului, deci de la premiza că omul nu ar cunoaşte nimic, iar singura sa posibilitate de cunoaştere ar fi actul sau gestul gândirii, care nici nu exista înainte de începerea acestei false premize. Pornind de la o axiomă falsă, ulterior s-a trecut la practicarea ei, rezultatul fiind cunoaşterea materialistă de astăzi, utilă pentru tehnologie, dar total inutilă pentru viaţa omului.  Gândirea, ca proces mental, are la bază această axiomă falsă de a considera că omul nu ştie nimic şi ar trebui să înveţe totul(uitand  de intuitie), paradoxul fiind că în realitate nu există aşa ceva. Omul ştie totul dintr-o perioadă de câteva mii de ani în care şi-a format corpul fizic, care a dus şi la o aparentă blocare a posibilităţilor sale divine, dar care nu au fost cu nimic alterate şi care astăzi, când procesul de finalizare a corpului fizic s-a finalizat, pot fi din nou folosite, dar de data aceasta şi la nivel fizic, primul pas fiind acela al spiritualizării acestui corp dar, neuitand de celelalte 
planuri.  Echilibrul inseamna armonizarea tuturor planurilor.  Spiritualizarea corpului fizic trebuie să ducă la posibilitatea sa de a trăi în orice condiţii fizice, deci la o autonomie faţă de variaţiile de temperatură, radiaţii, umiditate, compoziţie chimică a mediului şi aşa mai departe. Trebuie să realizaţi că majoritatea planetelor sunt locuite, dar de entităţi care îşi pot coordona corpul biologic prin faptul că l-au spiritualizat.
  Minima responsabilitate , loialitate , iubire si respect asupra propriului vostru corp, aspect ce se manifesta cu intelepciune ( iubire si mental) si echilibru care nu înseamnă nici sectarism, nici teribilism, nici ierarhii între oameni ci numai bun simţ(simtire- adica ascultandu-ne si intuitia, logica, inima), este un gest  care  va putea atrage evolutia.
Judecata Divină este cea care se află în lumea interioară a fiecăruia, ea aparţine minţii universale sau Christului întrupat în fiecare. Justiţia Divină reprezintă divinitatea din fiecare, fiţi sinceri cu voi şi atunci veţi putea face ca Legile să lucreze în favoarea voastră.  Nu este ceva greu, dar este nevoie de răbdare, de sinceritate şi, la propriu, de fapte, căci oricât de sinceri şi de răbdători aţi fi, oricât de deştepţi şi de înţelepţi aţi deveni, ceea ce contează în prezent sunt faptele.   Nimeni nu se poate exclude de la Lege, nimic nu rămâne neplătit sau uitat. Orice greşeală poate fi îndreptată, mai întâi prin recunoaşterea sa, deci este nevoie de SINCERITATE, după care urmează o muncă de refacere, de perfecţionare a acelei vibraţii. Se poate merge de la greşelile vizibile şi care afectează alte entităţi, la greşeli din ce în ce mai subtile, mai fine, de care numai fiecare este conştient şi responsabil, ele fiind iniţiate în planul său de creaţie, de evoluţie. Greşeala, mai ales în planul fizic, este singura posibilitate pentru a acumula experienţă, de aceea în Legea Divină există o clauză. Această clauză este dată de consecinţe. Existenţa consecinţelor permite oricui să vadă dacă ceea ce face este bine sau nu şi, implicit, să corecteze. Prin sinceritate şi prin declanşarea unei munci de refacere a vibraţiilor face ca, în firescul Legii, să vi se ofere posibilitatea de a merge înainte, în cazul fiecăruia justiţia divină depinzând de gradul său de recunoaştere, de sinceritatea faţă de sine însuşi, de atenţia, respectul, loialitatea şi responsabilitatea sa.
O consecinţă neglijată se va repeta până ce o veţi percepe, îi veţi desconspira cauza, o veti intelege şi îi veţi schimba parametrii în sensul autocorectării, al îmbogăţirii în experienţă. Nu pot exista reguli doar pentru a fi acceptate, ci există doar acele reguli rezultate din experienţă, iar acest fapt face ca fiecare să fie responsabil de  propria existenţă.  Ceea ce îi rămâne omului de azi înainte este să continue această responsabilitate, acest permanent joc coordonat de  Justiţia Divină, în propriile sale experienţe, ţinând cont de propriile sale consecinţe şi de faptul că numai el poate corecta şi reface ceea ce tot el a greşit. înţelepciunea  este atât o calitate, cât  si un permanent proces de continuare a creaţiei, de îmbogăţire a experienţei prin greşeli  şi îndreptarea greşelilor.Indreptarea greselilor se face numai prin punerea in practica (in planul fizic ) si castigarea unei noi experiente si a unui alte vibratii.
 Vedem cât de dificilă pare o schimbare individuală pentru cei care s-au obişnuit să menţină o manifestare mecanică, o repetare permanentă a unei tradiţii. Cu atât mai puţin posibilă este, la nivel social, o refacere prin impunerea unor reguli sau a unui sistem de organizare, pentru că nu se poate vorbi, în cazul civilizaţiei terestre, de un sistem unitar, ci de miliarde de sisteme, care numai fiecare ştie unde a greşit, de ce, pentru ce, chiar dacă manifestările anumitor consecinţe sunt comune. La aceasta îşi dă concursul, pe de o parte, educaţia primită în sensul de copiere a societăţii, astfel încât entităţile sunt mai mult copiile unui program social. Dacă acesta este greşit, toţi fac aceleaşi greşeli. Pe de altă parte, vedem cum în evoluţia societăţii umane s-a încercat permanent ca, prin schimbarea unui sistem, a unei structuri sociale cu o alta, să se poată realiza o redresare în ansamblu, rezultatul fiind un haos organizat asupra căruia nimeni nu-şi mai asumă vreo responsabilitate. O stare de automulţumire, de autoliniştire este cam aceeaşi în toate statele, iar criteriul de comparaţie legat de baza materială, şi nu de existenţa umană, face imposibilă evoluţia. Acesta este, de astfel, un paradox al sistemelor închise care, fără o colaborare cu exteriorul, sunt lipsite de funcţionalitate.
    Deci constientizarea in permanenta a tuturor planurilor  in mod echilibrat (fizic, emotional, mental si spiritual) face ca OMUL sa receptioneze si sa emita informatii echilibrate  urmate de evolutie.
În prezent, faptul că structura de organizare socială nu asigură nici măcar condiţiile primare necesare omului, decât într-un mod limitat, guvernat de o lege a junglei în care câştigă cel mai egoist, denotă o lipsă de organizare a resurselor .
     Procesul de individualizare vă poate oferi accesul la băncile de date universale, la documentul Akashic şi la experienţe, la informaţii stocate în diferite nivele de vibraţii pe care le veţi putea atinge în răbdarea şi în munca voastră. Căci nu pot exista întrebări fără răspuns atunci când le căutaţi în lumea voastră interioară, în intimitate, în acea vibraţie sacră a propriului altar în care  meditaţi, continuaţi această muncă a voastră cu voi înşivă, permanent menită să vă îmbogăţească, să vă ducă mai departe.
     Dacă orizontul fizic pare limitat, orizonturile lumii mentale, ale imaginaţiei, nu pot avea limite, imaginaţia fiind, de altfel, primul pas în continuarea creaţiei. Cel care va avea înţelepciunea şi răbdarea de a menţine armonia între imaginaţia sa, planul său de creaţie şi manifestarea sa fizică, acela va reuşi să aducă în înfăptuire noi paşi, noi manifestări ale evoluţiei, cuprinzând un sens dinamic şi sincer, posibil pentru oricine, oriunde, oricând.
"Cunosteti totul si pastrati doar ceea ce va este de trebuinta"
Aristotel  a spus "Virtutea este calea de mijloc, cultivarea unei medii intre doua excese"
"Nu exista o cale spre fericire, fericirea insasi este o cale."
"Nu esti niciodata singur, nici cand te confrunti cu cea mai mare suferinta. Iubirea este prezenta permanent, clipa de clipa, chemandu-te sa te reconectezi."

"Totul depinde pe de-a intregul de tine. De gandurile tale. De vibratiile tale.
Daca iti poti alinia dorintele cu credintele si asteptarile."

"Iubirea nu se afla în afara, ci în adâncul dvs.
Nu o puteti pierde nicicând si nu va poate parasi.
Nu depinde de o forma exterioara."



"E timpul sa iti deschizi inima ca sa poti iubi, ierta,intelege, ajuta , spera si a merge mai departe"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu