luni, 19 mai 2014

A trăi în prezent


                          A trăi în prezent înseamnă a renunța la micile plăceri pentru a construi o plăcere umană, un scop uman, un obiectiv ce  te împlinește  pe tine dar și pe alții,  a construi ceva pentru omenire, a avea  o viziune benefică pentru umanitate sau a construi ceva ce dăinuiește  și folosește umanității. A trăi în prezent înseamnă a te autoconstrui parcurgând pas cu pas un drum spre un țel , participând cu tot sufletul la înfaptuirea lui, muncind  și învățând în drumul spre el. 

                         A trăi în prezent înseamnă a participa cu plăcere pentru ați atinge ceea ce crezi că  te mulțumește, fericește , că poți munci cu plăcere renunțând la micile plăceri  cu beneficii imediate, a trăi în prezent înseamnă a trăi și în viitor continuând trecutul, a spera că poți crea legătura cu viitorul, a munci pentru un viitor ce dăinuie și folosește nu numai ție. A trăi înseamnă a avea puterea de a alege un drum, o cale ce o poți urma perseverent, cu răbdare, tenacitate dar și iubire.Suntem fiinte nobile,  oameni cu rațiune ce putem să raționăm în  viața creându-ne rații,oameni cu discernământ ce au puterea de a cerne informațiile primite dacă ne dăm timp de a gândi, de a medita  uneori. Dincolo de ceea ce credem ca putem face în viață sunt în noi vulcani de energie încă ascunși și nefolosiți, căci uneori acționăm la comanda altora fără a ne da timp să gândim cu propria noastră minte.
Atunci când îți contruiești viziunea, fă-o  atât de mare încât să depășească puterea ta din prezent. Cu alte cuvinte fă-ți viziunea în așa fel încât să poți crește , să te dezvolți pentru a o atinge .
Scopul ce ți-l construiești să te motiveze să treci peste obstacole, să le vezi ca pe niște trambuline ce te aruncă în dorința de a descoperii noi căi ori metode de ați atinge scopul. Acesta să te motiveze într-atât încât să nu renunți ușor , să te ajute să te descoperi și pe tine pas cu pas, să poți fi centrat doar pe el fără să te temi, să fii cinstit cu tine și cu cei din jurul tău.Și ai viziune când dorintele  tale benefice au în spate motive altruiste, spirituale, nobile, umaniste... 
Dorințele negative au în spate  doar placerea ta 
personală, egoismul, frica, lipsa de incredere în tine, ...etc.
Oamenii sunt făcuti  să fie altruiști. 
Egoismul, însingurarea nu sunt naturale, ci provin din slăbiciunile noastre, din temeri, extremisme sau rigidități...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu