marți, 20 mai 2014

STRESUL

STRESUL – CEL MAI MARE DUSMAN CARE ADUCE BOLI
50 DE METODE PENTRU A SCAPA DE STRES!

1. Respira adanc atunci când esti tensionat, inspira si expira lent de 10 ori, tragand aer adanc prin nas, piept si plamani, apoi expira usor, eliberand aerul prin gura.

2. Atingeti pe cineva pe care il iubiti, imbratisati-l, tineti miinile pe el, mangaiati un animal de casa fidel, evitand astfel teama, grija si chiar un accident vascular, schimbati cuvinte frumoase cu prietenii pe care ii iubiti.

3. Comunicati cu dv. si cu altii, fiti sincer si deschis. Cereti ce doriti. Exprimati-va sentimentele adevarate de iubire si compasiune in legatura cu orice stare.

4. Beti cel putin 8-10 pahare mari de apa pura, naturala, pe zi, stiind ca apa elimina toxinele din corpul vostru.

5. Bucurati-va de viata, radeti, glumiti. Distrati-va cu jocuri, cu copii, cu animale, cu activitati placute.

6. Efectuati meditatie muzicala sau de relaxare macar 15 minute pe zi. Pe timpul acestora fiti relaxati, respirati profund, linistiti-va mintea. Scrieti-va visele si aspiratiile intr-un jurnal si respectati pauzele de relax.

7.Fiti umanitari, milostivi. Iertati-va pe voi si pe altii. Bucurati-va de relatiile umane pe care le aveti.

8. Comunicati cu prietenii si apropiatii. Petreceti cu ei clipe placute si schimbati experiente frumoase.

9. Imbratisati macar 3 fiinte in fiecare zi, veti deveni mai umani. Renuntati la griji, bucuria si relaxarea va aduce fericirea. Nu va faceti planuri imposibile de viitor, concentrate-va pe prezent.

11. Puteti sa va faceti doar o lista de obiective pe termen de o luna. Acestea trebuie sa includa pe langa munca si timp liber sau de relaxare.

12. Pentru a nu uita ceva zilnic, noteaza-ti activitatile in agenda. Taie de acolo ce rezolvi. Aniversarile treceti-le intr-un calendar. Nu iti incarca memoria cu date pe care le gasesti intr-un organizer sau pe calculator.

13. Invata sa refuzi ceea ce te deranjeaza. Spune politicos NU la unele cereri. Ai grija de tine si nu te agita sa rezolvi deodata toate lucrurile urgente.

14.Arunca lucrurile care te incurca si nu-ti fac placere, chiar si amintiri urate. Recicleaza ce doresti. Debaraseaza-te de gunoi, mizerie, lucruri vechi si inutile. Fa-ti curatenie in casa si in minte.

15. Cumpara si poarta haine usoare, curate, practice, confortabile spre a te simti bine sau elegant.

16. Evita discutiile inutile si contradictorii. Cedeaza daca alte persoane insista sa-ti schimbe anumite principii pe care tu crezi ca ti le-ai insusit corect in viata si alege variant a care este rezonabila.

17. Nu tine suparare si dusmanie, elibereaza-te de gandurile negative.

18. Apreciaza, lauda, exprima iubire neconditionata fata de tine si cei apropiati.

19. Fa alegeri potrivite în viaţă. Creaza o lista de priorităţi. Cand ceva nu merge renunta, introduce ceva nou.

20. Invata sa fii rezervat, sa nu alimentezi furia, cearta, scandalul, jignirile, loviturile si luptele intre spirite, gaseste metoda, momentul si solutia intelegerii cu argumente pertinente, simple, placute.

21. Fii sincer cu tine însuţi, invinge-ti teama. Citeste, invata, cere sprijin, informaţii sau asistenţă unde nu te pricepi.

22.Plange daca nu ai alta solutie si te vei elibera de nedreptate, vei elimina toxinele si energia negativa din organism, regasind linistea ta interioara.

23. Ia decizii de imbunatatire constanta a vietii tale. Face alegerea potrivita fara riscuri majore. Analizeaza si nu te grabi sa iei decizii pe termen lung.

24. Ai încredere de sine, rezolva-ti nevoile personale si generale prin propriile forte si mijloace si mai putin pe seama altora. Urmeaza-ti propria intuitie si nu ceda presiunilor externe sau credintelor subiective.

25. Organizeaza-ti bine orice moment important din viata. Nu te lasa “dus” de valul vietii si condus de catre alte persoane fara a avea o reprezentare proprie. Alege o cale corecta care sa nu iti subjuge personalitatea.

26. Simte-te in stare sa iti rezolvi singur necesitatile. Pune-ti in valoare ideile si creatiile in mod eficient. Daca ai idei valoroase vei avea succes.

27. Iarta-te pe tine si pe altii. Tine dragostea in suflet si ofer-o si vei primi inapoi mai mult decat speri.

28. Iubeste-te pe tine intai, ca sa poti sa-i iubesti pe altii, altfel nu o vei putea face.

29. Fa orice pentru a evolua spiritual, mental, enotional si fizic si-ti vei fortifica starea.

30. Cea mai valoroasa resursa pentru tine este Timpul. Nu-l lasa sa se scurga in defavoarea ta. Valorifica-l si vei avea succese.

31. Obtine o descriere amanuntita a felului in care trebuie sa muncesti pentru seful tau. Fa schimbari si imbunatatiri in munca si arata-i perfectiune, incat satisfactia va fi pentru amandoi inegalabila.

32. Apreciati-va singuri munca, fiti primii care va dati calificativ, aratati-va maiestria, priceperea, fantezia si respectul si veti avea numai aprecieri din partea tuturor.

33. Lucrand cu responsabilitate nu va fi loc niciodata de critica, deci nu vei fi stresat. Fa ceea ce ti se cere si depaseste asteptarea celui ce te supravegheaza.

34. Lucreaza pentru tine si nu incerca sa rezolvi problemele altora, altfel vei fi incarcat de indatoriri si ceilalti vor profita. Asumarea responsabilitatilor altcuiva conduce la corvoada si lipsa de respect pentru tine.

35. Nu face barfa si politica de birou. Fii deschis, integru si cinstit, apara-ti demnitatea si vei primi respect.

36. Nu asculta si incuraja discutiile injositoare sau inutile deoarece dauneaza credibilitatii tale. Participa la glumele de bun gust.

37. Colaboreaza cu colegii pentru a rezolva in comun unele probleme care nu tin exclusiv de atributiile pe care le ai la locul de munca.

38.Nu fi persoana care “repara tot” atunci cand ceva nu este in regula intr-o colectivitate. Asuma-ti toate problemele, deoarece vei ceda fizic si psihic in timp.

39. Ori de cate ori nu poti rezolva o sarcina cere spijinul unei personae competente, pune-i intrebari, apreciaz-o, recompenseaz-o.

40. Nu lua masuri in necunostinta de cauza in orice problema.

41. Daca ti se cere perfectiune, noutate, stil, nu fi numai un descoperitor sau furnizor de indicatii, ci si un bun practician, prin experienta si metoda.

42. Respecta-ti cu strictete programul de munca. Nimeni nu te poate obliga sa pierzi timp peste program. Când te duci acasă, du-te acasă! Locul de muncă este doar o parte din viata ta, nu toată viaţa ta.

43. Pe primul loc pune-te pe tine, familia ta, cariera ta si gandeste in perspectiva fara a fi invidios sau patimas. Cunoaste-ti interesele si nu te lasa mai prejos fata de altii atunci cand trebuie sa ocupi un post pe care il meriti.

44. Valorifica-ti sentimentele, apara-le, transmite-le corect celorlalti. Nu le lasa interpretate in defavoarea ta, stabileste un climat propice unor idealuri de viata.

45. Atunci cand crezi ca trebuie sa respecti corect principiile sau ai dreptate, exprima-te clar cu furie. Furia indirecta sau tacerea va conduce doar la neincredere sau la o prelungire a primejdiei.

46.Daca esti intrebat, raspunde întotdeauna adevarat, fara improvizatii, tie si celor ce intreaba.

47. Respecta-ti propriile idei le si alegerile si fa acelasi lucru in relatie cu alte persoane pentru a gasi echilibrul relational al vietii.

48. Fa sport, plimbare si miscare continua, pentru a-ti mentine echilibrul fizic, mental, emotional, in pace si armonie.

49. Mananca alimente sănătoase şi mesteca bine. Nu mananca doar pentru că eşti plictisit, nefericit, sau supărat.

50. Respecta igiena zilnica, orice experienta buna si rea din viata de zi cu zi, exploreaza tot ce este frumos si bun, dezvolta relatii iubitoare. - Traducere si adaptare dupa - Crystals & rk Healing

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu