duminică, 3 aprilie 2011

Feminitatea

Nu există bijuterie mai preţioasă decât femeia,
Şi nici o condiţie nu e superioară celei de femeie

"Nu există, nu a existat şi nu va exista
Vreun destin care să-l egaleze pe cel al femeii;
Nu există regat sau bogăţie
Să poată fi comparate cu o femeie;
Nu există, nu a existat şi nu va exista
Vreo formă de yoga
Care să se compare cu o femeie
Şi nici vreo formulă mistică sau asceză
Care să rivalizeze cu o femeie,Nu există, nu a existat şi nu vor exista
Bogăţii mai valoroase decât femeia"

(Shaktisangama Tantra)

"Femeia...frumusete,fascinatie, mister si putere"


         Gérard Depardieu considera ca „feminitatea este ospitalitate, uvertura, este stiinta de a exista, de a nu se lasa atinsa de priviri vatamatoare, insistente, abuzive!!!    Arta de a fi femeie are unele zone comune cu planul frumusetii. Ar fi însa o eroare sa gândim ca drumul feminitatii se reduce la... centimetrii taliei sau bustului. Feminitatea scapa legilor formelor si contururilor generale. Frumusetea sânilor, talia fina, picioarele impecabil „sculptate" nu pot sa anuleze existenta unei inimi uscate, o minte nu prea ascutita sau o comportare provocatoare afisata cu grosolanie. De fapt, spun psihologii, a încerca sa întelegem feminitatea înseamna sa abandonam aparentele pentru a patrunde tainele sufletului, inimii, corpului feminin. Întrebati ce este feminitatea, barbatii raspund aproape la unison: „ceva deosebit". Este arta de a fi cu adevarat femeie. În urma cu sase decenii si jumatate, Freud definea feminitatea prin negatie: „Femeia nu este barbat, dar ea poate fi o fiinta umana". Exegetii lui Sigmund Freud remarca perplexitatea sa în fata sexualitatii feminine, pe care o numea „continentul necunoscut".    
       Ce spun psihologii despre acest subiect? „A fi femeie înseamna a avea capacitatea de a ajunge la dorinta si placere sexuala, ceea ce nu e atât de frecvent cum se crede", spune psihologul Anie Anzien. Imediat adauga ca „feminitatea nu se construieste decât în perspectiva unui partener. Feminitatea unei femei se defineste în masura în care accepta sau nu statutul de femeie, accepta sau nu corpul sau". Mai trebuie accentuata si ideea ca feminitatea trece obligatoriu prin maternitate sau oricum prin acceptarea ideii de maternitate.    
        Feminitatea presupune, de asemenea, o anumita maniera de a vorbi, de a merge, de a se misca, de a asculta un interlocutor, de a vibra.   Femeia constienta, femeia care se iubeste pe Sine, femeia care are o credinta constienta este libera, este femeia care stie sa iubeasca, care stie sa daruiasca iubire. Iubirea presupune libertate, neconditionare, daruire plenara. Sa poţi sa te darui plenar fara a te întreba ce va fi mâine, dar sa ai credinţa ca atunci când te daruieşti din iubire, aceasta, mai devreme sau mai târziu va veni si te va învalui cu aripa ei calda.  
       La rândul sau Jeanloup Sieff, un celebru fotoreporter francez considera ca „feminitatea este frumusetea interioara. Ea este mai mult un comportament decât o aparenta. Frumusetea, feminitatea nu sunt altceva decât proiectia calitatilor interioare. Acestea se pot cultiva, eventual, dar nu se pot impune autoritar. Din acest motiv feminitatea nu este afectata de vârsta. Din contra, timpul o amplifica."
"Femeia a creat Universul,
Acesta este forma ei.
Femeia este suportul întregii lumi,
Ea este esenţa oricărui corp.
Nu există bijuterie mai preţioasă decât femeia,
Şi nici o condiţie nu e superioară celei de femeie;
Nu există, nu a existat şi nu va exista
Vreun destin care să-l egaleze pe cel al femeii;
Nu există regat sau bogăţie
Să poată fi comparate cu o femeie;
Nu există, nu a existat şi nu va exista
Vreun loc sacru la fel ca femeia,
Şi nici rugăciune, formă de yoga, formulă magică sau asceză
Care să rivalizeze cu o femeie;
Nu există, nu au existat şi nu vor exista
Bogăţii mai valoroase decât femeia."
 Shaktisangama Tantra, text spiritual oriental, cu aproape 2000 de ani în urmă



"Atractia sexuala este 50% ceea ce ai si 50% ceea ce cred oameniii ca ai"  (Sophia Loren)


Femeia este cea care face legatura intre uman si transcedental, intre Dumnezeu si om.Cu ajutorul ei, barbatul poate ajunge mai usor la transcendenta si la starea de indumnezeire.Ea indeplineste functia de vatra, de foc, iar barbatul trebuie sa mediteze asupra femeii concepute ca foc.  "Cine cunoaste femeia ca foc atinge eliberarea" Femeia este aceea care stie sa iubeasca cu pasiune (mistica)., senzuala.

“KALI este Marea Putere Cosmica a Energiei Timpului si pentru cel care o adora ea este cea care confera Eliberarea Spirituala. KALI ii protejeaza intotdeauna si ii inspira pe aceia care o cunosc si o iubesc. Pentru cei neinfricati KALI este cea Teribila, Distrugatoarea Timpului. Ca intunecata Shakti a lui Shiva, KALI reprezinta spatiul, aerul, focul, apa si pamântul. KALI duce la indeplinire toate dorintele fizice ale lui Shiva. Ea este posesoarea celor Saizeci si patru de Arte si tot Ea este cea care produce Bucuria si Fericirea nesfârsita a Stapânului intregii Creatii. KALI este Shakti (Forta Cosmica Feminina) sub aspectul Ei Pur Transcendent. KALI este Noaptea Intunericului din care izvoraste energia tainica a Timpului”.(KALIKA PURANA)

"Cu cât o femeie este mai sfânta, mai pura, mai spirituala, cu atât ea este mai FEMEIE!" Caci Femeia este preoteasa iubirii. Femeia este Afrodita, Fecioara Maria, Misterul Bunei Vestiri.
Femeia este cea care poate schimba soarta lumii. Este cea care poate face ca Raiul sa fie pe Pamânt, ca frumusetea si armonia sa fie aproape de noi si printre noi. Feminitatea este cea care mediaza oamenilor prezenta divina si o face sa fie aproape de ei.

"Când femeilor li se da cinstea, atunci zeii sunt slaviti!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu