duminică, 17 aprilie 2011

Soarele este ochiul constiintei

Soarelesi Luna sunt numite in astrologie Luminarii (Soarele - luminatorul de zi, Luna - luminatorul de noapte) si sunt astrele cu cea mai puternica influenta.

în toate mitologiileSoarele a jucat un rol esenţial, zeii solari fiind consideraţi, nu de puţine ori, zei supremi.

În Egiptul antic era venerat sub forma zeului Ra, dar tot aici a existat şi o primă religie monoteistă, al cărei unic zeu era tocmai Soarele, numit Aten. Această religie introdusă de faraonul Akhenaten nu a supravieţuit însă mult, ci curând s-a revenit la vechile credinţe.

În India vedică şi, prin urmare, în hinduism, Soarele este adorat sub forma zeuluiSurya.
În Grecia antică, zeul Soarelui a fost Helios, identificat de multe ori cu zeitatea luminii, Apollo, numit şi Phoebus, adică „strălucitorul“.
Echivalentul roman al acestor zeităţi era Sol, desemnat de cele mai multe ori ca Sol Invictus (Soarele nebiruit). De altfel, de la termenul roman „Sol“ vine şi numele actual al acestui astru.
 În astrologieSoarele are, de asemenea, semnificaţii multiple. El reprezintă conştiinţa, în timp ce Luna reprezinta inconstientul.. De asemenea, Soarele reprezintă tatăl, în timp ce Luna este pusă în legătură cu mama. În acelaşi timp, Soarele este legat de calităţi masculine precum puterea, vitalitatea sau voinţa, tatal, sotul, partea constienta a mintii sau a psihicului nostru, ego-ul, curajul, forta interioara, afirmarea exterioara, lumina intensa. Soarele inseamna lumina, viata, caldura, dragoste, vitalitatea, lamurirea si clarificarea situatiilor, sinceritate, casatorie, sanatate si frumusete. El exprima bucuria, adevarul, armonia, sinceritatea, fericirea conjugala si limpezirea situatiei. Anticipeaza un eveniment fericit, profunzimea si perfectionarea intelectuala, o iubire implinita. Mai inseamna si permanenta dedublare a sufletului omenesc. Tinuta ascunsa, umbra din noi, care nu se vede, cea care nu vrem sa credem ca e in noi, trebuie constientizata mereu. Soarele ne dezvaluie adevarul despre noi si despre aceasta lume, sufletul in calatoria sa se apropie de adevar si stabilitate. Soarele are putere activa (vitalitate, sanatate) asa cum are si putere pasiva. El distruge frigul din noi si umbra pe care chiar el a creat-o, domina pacea si odihna, avand si o misiune spirituala, invizibila si pura.

Soarele nu poate fi privit in fata, dupa cum nici Domnul nu poate fi privit de catre muritori. Soarele este datator de viata, sanatate, este originea tuturor formelor de viata, este perfect, implinit, grandios, fiind si sursa luminoasa centrala si sursa de caldura fara de care viata nu este posibila, de aceea el este numit si Aurul. Soarele este pur, inocent, nou, este rege al zilei, insarcinat sa distruga intunericul, este simbol al dragostei si responsabil al vietii.
El ii intareste pe cei bolnavi, slabi si oprimati dar protejeaza pe toata lumea fara distinctie. Este imaginea focului eliberat de apa, a inconstientului, a sufletului scapat din intunericul iluziei, a soarelui pur, original, dupa calatoria sa prin infern, este un mare protector, care impaca conflictele, clarifica pentru ca adevaratele valori sa isi gaseasca in noi proprietatile si dimensiunile reale. Soarele este puternic, dinamic, regenerator, face ca in lumea aparentelor (Luna), pe traseul ei sa fie numeroase primejdii. Soarele arata realitatea, viata, protectia si adevarul. El uneste omul cu constiinta sa, constientul cu inconstientul, binele cu raul, iubirea cu lumina. Soarele aduce armonizarea, lamurirea, clarificarea cu generozitate si putere de intelegere a problemelor create. Soarele este ochiul constiintei si simbolul patern. 
Eclipsa aducea cu ea întotdeauna un mesaj divin, perceput instantaneu de toate fiinţele ca pe un mesaj direct de la Divinitate

Eclipsa de Soare (parţială sau totală), are loc în faza de Lună Nouă, adică atunci când Soarele şi Luna se află în dreptul aceluiaşi punct de pe zodiac, în conjuncţie. Dacă Luna se află între Soare şi Pământ apare eclipsa de Soare, pentru că Luna acoperă, parţial sau total, Soarele.
La Lună Nouă este vorba deci despre o suprapunere a energiilor solare peste cele lunare. Dacă asociem Soarele cu conştiinţa şi Luna cu emoţia, trecutul, inconştientul, rezultă imediat că, în orice moment de Lună Nouă,
lumea noastră interioară, a emoţiilor, a trecutului, a inconştientului, este, simbolic vorbind, luminată de energia Soarelui.
Ne putem înţelege în aceste momente privilegiate emoţiile, le vedem mai bine, putem descoperi cauzele unor trăiri lăuntrice, ne putem controla mai uşor emoţiile negative, cu alte cuvinte suntem mai conştienţi de noi înşine.

în perioada de Eclipsă de Soare aceste conştientizări sunt mai puternice, centrarea în sine se face spontan, interiorizarea se petrece şi datorită evenimentelor cosmice atât de evidente care se petrec atunci.
Din alt punct de vedere Luna Nouă (şi, ca un caz particular, Eclipsa de Soare) este asociată energiei începutului: un nou ciclu Lunar începe. E bine aşadar să începem acţiuni noi, curajoase, să ne facem ordine în viaţă, să renunţăm la obiceiuri proaste, să ne organizăm, să luăm decizii.
Eclipsa de Lună are loc în faza de Lună Plină, Luna este în opoziţie cu Soarele şi Pământul eclipsează Luna. Opoziţia Soare-Lună este o etapă în care energiile lunare prezintă un maxim.
Emoţiile sunt mai intense, implicarea emoţională este mai mare, controlul asupra instinctelor noastre poate fi mai mic.
Din acest motiv se consideră momentul de Lună Plină ca fiind un moment mai delicat, în care nu este bine să luăm decizii, în care e preferabil să medităm, să ne interiorizăm, decât să acţionăm (uneori haotic, reacţionând exagerat) în plan social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu