duminică, 16 octombrie 2011

Chlorella

Denumita si alga de smarald, este considerata alimentul integral perfect.Chlorella este asemanatoare cu spirulina in ceea ce priveste valorile nutritive si utilizarea. Singura diferenta este faptul ca este mai putin detoxifianta decat spirulina, deci suportata ceva mai usor de catre copiii cu deficiente majore. Pe langa faptul ca e o proteina completa, contine toate vitaminele din complexul B, vitaminele C si E si mineralele importante (intre care fierul si zincul in cantitati mari); s-a dovedit de asemenea ca stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste digestia, detoxifica organismul, accelereaza vindecarea, ofera protectie impotriva radiatiilor, ajuta la prevenirea bolilor degenerative, in tratamentul candidozei, atenueaza durerile artritice si, datorita continutului sau nutritional, contribuie la succesul a numeroase regimuri de slabire.   Microalga marina chlorella este cunoscuta ca fiind campioana de neîntrecut a detoxificarii/ detoxifierii. Ea aduna impuritatile daunatoare si ajuta la eliminarea acestora din organism. Mai multi factori actioneaza aici laolalta, ca de exemplu, structura peretelui celular si continutul deosebit în materiale cu filtru activ, ca clorofila.


Unele studii sugereaza ca Chlorella poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la persoanle hipertensive. Alte studii arata ca luata in cantitati mai mari (pina la 8g/zi) Chlorella poate detoxifica persoanle afectate de Cadmiu, Mercur si alte metale grele. Chlorella prelungeste durata de supravietuire a persoanelor afectate de diferite forme de cancer (prin stimularea sistemului imunar)
Chlorella prelungeste durata de supravietuire a persoanelor afectate de cancer la sân si de leucemie.Recent (1998), s-a determinat ca Chlorella contine contine o Glicoproteina (denumita CSV) care inhiba metastaza unor forme de cancer. Chlorella faciliteaza producerea unui asa numit Factor Stimulativ pentru Colonia de Granulocite-Macrofage (Granulocyte-Macrophage Colony-Stimulating Factor GM-CSF). Chlorella faciliteaza producerea de Gama Interferon si de Interleukin 1 (Alfa-Interleukin 1) care sunt componente esentiale ale sistemului imunitar.

Indicatii:  puternic detoxifiant, curata tractul digestiv, favorizeaza absorbtia proteinelor, vitaminelor, mineralelor si altor nutrivi, anorexie, anemie, hepatita virala, astm bronsic, tuberculoza, viroza pulmonara, tensiune arteriala, ulcer varicos, tromboflebita, nevroze, insomnie, afectiuni dermatologice (acnee, eczeme).
Alga Chlorella, numita “tonicul si purificatorul verde al sangelui”, a fost descoperita în anul 1890 de catre un om de stiinta danez, însa nu a fost utilizata pana în anii ’50, cand un japonez a adus la lumina imensele sale resurse. Studiile au aratat faptul ca cele mai importante beneficii pentru sanatate sunt produse de catre marea concentratie de clorofila si beta-caroten, precum si de peretii celulari cu o structura speciala care au neobisnuita proprietate de a atrage si lega în structura lor metalele grele, pesticidele si alte toxine si de a le elimina din organism.

Compozitie: Contine mai mult de 20 de minerale si vitamine, inclusiv complexul B, beta - caroten, vitamina C si E, fier, calciu, aproape 70% proteine si 19 din cei 22 de aminoacizi. Este cea mai importanta sursa de clorofila, care, dupa cum se stie, detoxifica ficatul, purifica bila si catalizeaza absorbtia altor elemente, inclusiv a fierului. Este totodata cea mai importanta sursa de acizi nucleici, care au un important rol în stoparea procesului de îmbatranire.
LIPIDE,CARBOHIDRATI ,PROTEINE(aminoacizi ce construiesc organele  precum Fenilanalina, isoleucina, leucina, lisina, treonina,valina, metionina, etc) ,VITAMINA PP ,MAGNEZIU,ZINC,IOD,SODIU,FOSFOR ,POTASIU...

Importanta:
Chlorella contine de asemenea asa-numitul “factorul de crestere Chlorella” (FCC), care ajuta la întarirea sistemului imunitar datorita 
îmbunatatirii activitatii celulelor T si B utilizate de organism împotriva virusilor. De asemenea, FCC stimuleaza activitatea celulelor macrofage, care distrug între altele si celulele canceroase. FCC a fost identificat în anii 1950 si indica nivelul acizilor nucleici continuti de Chlorella; acizii nucleici ARN si ADN sunt responsabili în organism cu cresterea celulelor si repararea lor, dar, o data cu înaintarea în varsta, cantitatea acestor acizi scade din cauza stresului, poluarii si a dietei necorespunzatoare. Nucleul Chlorellei pare a fi o sursa de ARN si ADN si de aceea i se atribuie acestei alge proprietatea de a întari sistemul imunitar, afirma dr. Pitchford citand studii facute în Japonia în anii 1984- 1985 cu privire la Chlorella si la efectele sale antitumorale remarcabile.
Are efecte importante în tratamentul anemiei, precum si în stimularea regenerarii tesuturilor, accelerarea vindecarii ranilor si inhibarea dezvoltarii tumorilor.
Peretii celulari ai Chorellei sunt o importanta sursa de fibre, care, în combinatie cu clorofila, sunt foarte valoroase pentru purificarea bilei si în tratamentul constipatiei.
În urma cu cativa ani, la clubul de fotbal Villa s-a efectuat un experiment. Unor jucatori li s-a administrat Chlorella, în timp ce altora nu. Dupa o luna de tratament zilnic, rezultatele au fost semnificative. Antrenorul echipei remarca: “Jucatorii care au luat Chlorella par a avea mai multa energie si se refac mai repede dupa antrenamentele intense. Un efect neasteptat al Chorellei este si o îmbunatatire a conditiei parului si pielii jucatorilor.”
Un alt studiu efectuat în Japonia pe soareci infectati cu virusul HIV a demonstrat ca sistemul imunitar al acestora s-a îmbunatatit considerabil în momentul cand acesti soareci au fost hraniti cu Chlorella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu