sâmbătă, 5 martie 2011

Florile - Lacramioara

Inca din Antichitate florile au capatat o importanta majora: ele sunt plante decorative, protejeaza de duhurile rele si il vindeca pe om de diferite boli. Florile au o anumita semnificatie, o simbolisticape care oamenii o respecta in mod inconstient sau constient, ele nu se ofera niciodata la intamplare. Culoarea florilor va avea mereu o semnificatie. Pentru a-ti exprima dragostea, pasiunea trebuie sa oferi flori ce au nuante de rosu. Pentru a arata odragoste ascunsa oferiti flori cu nuante de violet. Movul si albul simbolizeaza prietenia, rozulfrumusetea. Pentru a va declara dragostea, nu ezitati sa oferiti lalele.imagini flori
Semnificatia florilor in functie de tipul florii:
Pentru a anunta o veste buna, pentru a va arata bucuria, oferiti un buchet de irisi sau lacramioareasteri. Pentru incredere sifidelitatecrizantemele sunt ideale. Orhideea, floarea soarelui si graul simbolizeaza fertilitatelacramioarele - tineretea si discretiaCrinul simbolizeaza maretia si puritatea.Trandafirul, crinul si orhideea simbolizeaza casatoria, unireaTandretea si sensibilitatea sunt reprezentate de iris, trandafirul rosu, crinul alb si garoafa. In acelasi timp floarea soarelui si garoafa sunt simbolul sanatatii. Orhideea mai poate arata seductia, senzualitatea si pasiunea. Mimoza simbolizeazasiguranta, talentul si gratia pot fi aratate daruid un buchet de garoafe, iarvirilitatea - un buchet de floarea soarelui.


Semnificatia florilor in functie de culori:crin
Simbolul primaverii, verdele reprezinta speranta, dar si tineretea si succesul.

Violetul
 este simbolul pacii si al blandetii, al curtoaziei modeste. Asociat cu rosu, el reprezinta amintirile.
Rozul semnifica puritatea si linistea, dragostea aflata la inceput. Asociat cu mov - devotament.
Portocaliul este echilibrul spiritului si simturilor, frumusetea si maretia. Asociat cu violet, incarneaza stiinta.
Albastrul este simbolul aerului, culoarea cerului sunt asociate puritatii sentimentelor, intelepciunii, iubirii pure si platonice, comuniunii dintre suflete, dragostea tandra, pasiunea. Cu rosu, dragostea fidela. Cu alb si violet, dragalasenie. Albastru intens - liniste.
Maroul este culoarea nelinistii. Trandafirul maro simbolizeaza tandretea.
Galbenul este culoarea oratorilor si a inteligentei. Sinonimul bogatiei, al reusitei si al gloriei. Combinat cu rosu este culoarea ambitiei, cu movul - mila.
Auriul simbolizeaza talentul artistic, luxul si demnitatea. Asociat cu rosu este culoarea perfectiunii.
Griul reprezinta melancolie si solitudine. Sa oferi flori gri nu este la moda.
Simbolul focului si al soarelui, rosul este culoarea pudorii, dar si a pasiunii, a curajului si a ambitiei.O floare atat de gingasa si care mie imi place foarte mult e lacramioara. Atata parfum si atata puritate!  


Freziile exprima inocenta, lalele rosii o declaratie de iubire intensa, lalele galbene o dragoste neimpartasita, liliacul mov iti transmite ca esti prima lui iubire adevarata, zambila albastra semnifica fidelitate, cea roz o pare de rau, iar cea alba "te am mereu in suflet". Panselutele sunt simbolul dragostei, si iti aduc un mesaj foarte frumos: "ma gandesc mereu la tine".

Narcisele sunt de obicei un mesager al celor timizi.  Narcisa inseamna foarte multa bucurie, prietenie si respect.

Legendele lacramioarei



Calugarii i-au dat lacramioarei un nume cu o conotatie religioasa , "lilium convallium" ( in prezent , convallaria majalis) , insemnand "crinul din vale" , denumire preluata din Cantecul lui Solomon , in care apare versetul "Eu sunt trandafirul lui Sharon si crinul din vale".
Numele stiintific latin al lacramioarei ,"convallaria majalis" , are semnificatia de "vale" ( convallaria) si "luna mai" (majalis), probabil o referire la locul originar de inflorire al acestei flori.

O denumire populara a lacramioarei in Europa occidentala este "lacrimile Fecioarei Maria" , intrucat legenda spune ca aceasta floare a rasarit din lacrimile varsate de catre mama indurerata langa crucea pe care a fost rastignit Isus.In vechime , baietii si fetele culegeau buchete de lacramioare pentru ca exista credinta ca aceste flori au darul de a aduce noroc in dragoste.

In Anglia , numele florii , "May Lily" (crinul de mai" ) , a fost conferit cu referire la luna in care infloreste aceasta.

Intr-o alta legenda se spune ca privighetorile nu incep sa cante pana cand parfumul lacramioarelor nu umplu aerul de mireasma lor persistenta.

In vechile carti de astrologie , lacramioara sta sub semnul lui Mercur ; zeita Maia , fiica lui Mercur , fiind mama lui Mercur sau Hermes.

Incepand cu Evul Mediu , lacramioarele au inceput sa faca parte din buchetul traditional al mireselor , simbolizand modestia si puritatea.

Intr-o legenda franceza , viteazul si bravul luptator Sfantul Leonard , un prieten apropiat al regelui Clovis , isi dorea sa isi petreaca restul vietii incercand sa comunice cu Dumnezeu , astfel ca s-a retras ca pustnic intr-o padure . In acel loc de recluziune , Sfantul Leonard a trebuit sa dea o lupta sangeroasa cu un balaur care incerca sa il tenteze sa renunte la viata de hermit.Pamantul padurii a fost napadit de plante otravitoare in locurile in care balaurul isi varsase sangele , dar si de lacramioare , in zonele in care se scursese sangele din ranile Sfantului . Aceste paduri din Franta , in care apar an de an lacramioarele , sunt cunoscute sub numele de padurile Sfantului Leonard.

Tulpina , florile si bobocii lacramioarelor sunt extrem de otravitoare , un extract din aceasta planta , digitalis glycosides , fiind folosit , pe de alta parte , de secole in tratamentul bolilor de inima.
Lacramioara , o floare cu proprietati contradictorii ( otrava , dar si planta de leac) , este un un simbol al alegerii corecte , al optiunilor diferite pe care le ofera viata , a dragostei si mortii , sau a iubirii si urii.
Lacramioara trimisa cuiva transmite mesajul ca ii doresti noroc in dragoste sau ca vrei sa faci o alegere corecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu