luni, 21 martie 2011

Sulful

Sulful este cunoscut in mod traditional ca unul dintre mineralele cu rol important in tratarea pe cale externa a unor afectiuni, dar foarte putini dintre noi stim si faptul ca sulful, in compusi diversi, poate fi asimilat si pe cale alimentara ajutandu-ne sa eliminam mai usor toxinele din corp si imbunatatind simtitor activitatea sistemului muscular, a celui respirator si a celui osos. Deficientele de sulf (compusi ai acestuia) in organismul nostru pot conduce la aparitia unor afectiuni ale pielii, ale sistemului osos, dureri ale muschilor sau diferite inflamatii.

In special pielea, parul, unghiile si muschii au de castigat printr-o alimentatie bogata si in sulf, dar la fel de adevarat este ca si oasele sau sistemul circulator isi imbunatatesc activitatea in urma aportului util de sulf in organism. Cele mai cunoscute surse alimentare pentru sulf si compusii sai sunt varza, ridichile, napul, carnea, pestele, galbenusul de oua, ceapa si usturoiul, adica produse alimentare dispretuite pentru ca dau gaze prin consumul lor, dar in realitate foarte sanatoase pentru sanatatea noastra.

Sulful si compusii sai, asimilati prin alimentatie, ajuta decisiv tesuturile sa devina mai elastice, creeaza premise bune pentru dezvoltarea armonioasa a parului si a unghiilor si intra in reactie cu alte substante ducand la crearea de compusi esentiali pentru dezvoltarea noastra echilibrata. Deficientele de sulf din organism pot duce la aparitia artritelor, a infectiilor si inflamatiilor diverse, a astmei si migrenelor, a durerilor musculare severe, constipatie, afectiuni ale pielii, riduri accentuate si asa mai departe. Merita deci luata serios in considerare aceasta problema si introduse in dieta noastra macar o parte dintre alimentele amintite mai sus sau altele, mai potrivite, pentru ca lista de alimente bogate in sulf nu se opreste doar la cateva produse.


Alimentele bogate in sulf ne ajuta sa avem par, piele si unghii sanatoase. Alimentele care contin sulf sunt importante, din moment ce acest mineral se presupune ca este prezent in fiecare din celulele noastre.
Vegetarienii care consuma numai fructe si legume pot dezvolta o deficienta de sulf, la fel cum se poate intampla si in cazul persoanelor care consuma o multime de alimente procesate.
Alimentele bogate in sulf sunt in principal alimentele de origine animala si fructele de mare. Sulful se gaseste de asemenea si in ouale fierte.
proteineAcest mineral este cunoscut de secole pentru abilitatea sa de a vindeca.
Sinteza mai multor proteine necesita sulf, la fel cum se intampla si cu fiecare celula a organismului nostru.
Tesuturile conducatoare se bazeaza pe prezenta sulfului pentru a se forma. Acest mineral se gaseste in principali in muschi, piele si oase.
Sinteza colagenului necesita prezenta sulfului.
Reglarea nivelului zaharului din sange necesita sulf, acesta fiind o componenta a insulinei.
Sulful joaca un rol important in mentinerea echilibrului pH-ului si este necesar pentru producerea de energie.Protejarea organismului nostru de toxinele daunatoare, dar si de radicalii liberi din mediul inconjurator este inca o slujba a sulfului.

Simptomele dificientei de sulf
- Sentimentul de lipsa de energie si oboseala
- Unghii si par care se rupe cu usurinta
- Caderea parului si incetinirea cresterii lui
- Dureri ale incheieturilor
- Piele uscata si aspra
- Imbatranirea pielii si aparitia ridurilor
- Incapacitatea de a digera grasimi
- Nivelul zaharului din sange este instabil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu