sâmbătă, 5 martie 2011

Lamaia

Calitatile lamâii sunt pretioase si numeroase. Sa mentionam, înainte de toate, actiunea sa fluidizanta asupra sângelui prea vâscos, fara a împiedica procesul de coagulare în cazul ranirilor.
„Sângele, pierzându-si vâscozitatea anormala, devine mai fluid si circula mai usor prin vasele de sânge, rezultând
Cand suntem raciti, gripati avem neaparata nevoie de ceai cu lamaie sau doar lamaie, asta pentru ca acest fruct ne ajuta prin mai multe mecanisme sa ne aparam si sa invingem mai repede raceala : are efect antiseptic, antiinflamator, iar frunzele de lamaie au proprietatea de a scadea febra.


Mai este cunoscut faptul ca vitamina C, adusa in organism printr-un aport crescut de citrice, ajuta la scaderea riscului de cancer de colon , la scaderea aciditatii gastrice si mentinerea unui tonus intestinal crescut (imbunatatind astfel digestia).
Consumul citricelor este indicat de asemenea in afectiunile renale. In primul rand lamaia are un rol diuretic, permitand astfel curatarea frecventa a cailor renale si a vezicii urinare, ceea ce scade semnificativ riscul de infectie urinara. Desi nu ne-am fi asteptat, lamaia ajuta la scaderea aciditatii renale deoarece acidul citric se transforma in sare, contracarand mediul acid de la nivel renal si scazand astfel riscul de litiaza renala.
Ca si efecte in infrumusetare, putem cita urmatoarele : ajuta la eliminarea celulitei prin intensificarea arderilor lipidice si cresterea tonusului vascular, iar produsele dermatologice pe baza de lamaie au efecte de curatare a pielii si parului, efecte astringente si tonifiante.Confera stralucire tenului si ajuta la calmarea iritatiilor. Lamaia are, de asemenea, un important rol anti-matreata, asa ca puteti folosi cu incredere produse de ingrijire a parului pe baza de lamaie si va veti bucura de efectele lor.
Una dintre cele mai mediatizate actiuni ale vitaminei C in ultima vreme este efectul antiimbatranire. Acest efect este realizat prin acidul citric, care in organism este transformat in citrati (saruri ale acidului citric), capatand rol de sistem-tampon (asemanator bicarbonatului) in organism si ajutand la alcalinizarea ph-ului ( paradoxal la prima vedere - un acid ajuta la alcalinizarea ph-ului), in acest fel asigurandu-se un echilibru la nivelul intregului organism si o buna functionare a celulelor.Mentinerea unui ph optim ajuta la pastrarea unui echilibru ionic si hidric intre membrana celulara si spatiul interstitial, permitand celulei sa-si exercite functiile optim si sa-si pastreze structura si calitatea pentru o perioada mai lunga de timp. Pe langa acest efect, lamaia contine antioxidanti, care actioneaza asupra membranei celulare, mentinand celulele viabile si nepermitandu-le sa imbatraneasca.

EFECTE PENTRU O SILUETA PERFECTA
Motivul pentru care lamaia ar trebui sa fie apreciata si consumata cu perseverenta ar fi efectul ei in prevenirea si combaterea obezitatii. Principala modalitate prin care se realizeaza acest efect fiind intensificarea arderilor la nivel celular, efect prezent la nivelul intregului organism. Din acest motiv lamaia a fost inclusa ca element de baza sau adjuvant in multe diete si ocupa un rol important printre recomandarile nutritionistilor.
Un pahar de apa calda in care am stors sucul de la o lamaie, consumat dimineata inainte de masa, ajuta la intensificarea activitatii tubului digestiv si la inceperea arderilor celulare, punand astfel organismul la treaba cu mult inainte ca noi sa ne fi inceput activitatea zilnica. Apa calda poate fi inlocuita cu ceai negru sau verde, realizandu-se astfel un efect benefic in plus, deoarece lamaia potenteaza efectele antioxidante ale ceaiului. Un studiu american a demonstrat ca adaugarea sucului de lamaie in ceaiul verde imbunatateste cu 80% efectele catecinei (principalul antioxidant din ceai). Catecina, ajutata de lamaie , isi realizeaza efectul prin neutralizarea radicalilor liberi, scazand astfel stresul oxidativ.

 Efectele sale sunt benefice pentru sistemului digestiv si se resimt la nivelul pielii. Pentru eliminarea toxinelor din corp, bea in fiecare dimineata un pahar cu amestec de suc de lamaie si apa calduta
.Gratie puterii sale antiseptice, lamaia combate bacteriile din gura si tartrul daca este folosita in bai de gura de doua ori pe zi. Nu exagera cu lamaia: ea este acida si poate dauna smaltului dentar, ducand la aparitia cariilor. 

La fel de bine, sucul de lamaie trateaza si aftele daca este folosit in baie de gura. De asemenea, poti aplica direct pe afta de 3-5 ori pe zi un ulei esential de lamaie pentru un efect rapid. Pentru gingii care sangereaza, freaca partea alba a lamaii de gingie cateva momente inainte de periaj. Dupa cateva zile vei observa o diminuare a sangerarilor. 

Lamaia este un produs miraculos ptr. omorarea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Ptr. ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le aduc imense beneficii.
Voi puteti de asemeni sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de lamaie ii este benefic ptr. a preveni boala.
Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul dvs. sau in gradina dumneavoastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr. a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul este acolo jos, el nu ocupa mult loc si este cunoscut ptr. varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in maniere diferite: puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet, patiserii, etc.
I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer. Este considerata de asemeni ca un agent antimicrobian cu larg spectru, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor
 interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca ea distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in lume, ptr. incetinirea cresterii celulelor canceroase.
Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase dar nu afecteaza celulele sanatoase.
Lamaia este un produs miraculos pentru  uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul  sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stresul si bolile nervoase.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie  distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge  numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu