joi, 3 martie 2011

frumusetea

Experientele pe care le traim sunt cele care ne slefuiesc asemeni unui diamant, descoperindu-ne treptat stralucirea interioara a sufletului nostru.

Frumusetea este importanta pentru oameni. Si nu ma refer numai la beneficiile sociale si materiale . Am sa vorbesc insa de ceea ce se afla in spatele lor. Se spune inca din Antichitate ca omul este sensibil la frumusete, ca proportiile ideale au asupra lui efect hipnotic si creaza neconditionat o stare de beatitudine, multumire. Chiar si daca rational nu ne putem explica ce este ceea ce face obiectul/persoana sa fie frumoasa fiinta noastra percepe, simte aceasta frumusete si reactioneaza pozitiv la ea. De cate ori nu ni s-a intamplat ca un zambet frumos sa nu ne incalzeasca instantaneu sufletul? De cate ori nu am pasit tulburati intr-o cladire impresionati de nenumaratele elemente care impreuna formau un spatiu aparte? Sa mai vorbesc de arta? Aici e testat ca pana si uratul voit poate sa devina frumos! Toate acestea nu fac decat sa ne arate ca sufletul uman este facut pentru a detecta, pentru a se delecta si a crea frumosul in toate formele in care apare el. Ce facem noi pentru a aduce frumosul in viata noastra si a celor dragi?

 Orice femeie s-a gasit macar o data in situatia de a fi constienta, intr-un fel sau altul, de propria putere de seductie. Si multe au fost uimite sa constate ca nu conteaza numai frumusetea fizica, inaltimea, greutatea sau culoarea ochilor. Farmecul unei femei nu consta numai in aspectul fizic atragator. 

O femeie atragatoare are o anumita stralucire interioara, exprima feminitate, dinamism, radiaza frumusete, este constienta de calitatile ei, si le foloseste. 
O femeie ajunsa la a doua tinerete, poate avea un farmec deosebit si poate fi la fel de tonica precum o tinara de 20 de ani. Chiar si femeile plinute pot fi atragatoare prin dinamismul si bucuria de a trai pe care le emana. Iar un chip obisnuit poate fi transformat intr-un chip frumos si stralucitor prin multa iubire, caldura sufleteasca si tandrete. 

Fiecare femeie este datoare sa-si descopere propriul ei fel de a fi, acel "nu stiu ce", de care cei din preajma ei sint fascinati. 

Frumosul il intilnim peste tot: in persoana aproapelui, in zborul pasarilor, in tot ceea ce vrem noi sa fie frumos. In exteriorul si in interiorul nostru. In oameni, pasari si animale, Dar cel mai frumos lucru il vedem in ochii copiiilor nostri. In zimbetul cald de "Buna dimineata", in lacrima fierbinte de pe obrajori, in pasii lor si in viata pe care le-am daruit-o. Prima silaba, primul sarut, prima lacrima, primul gingurit, prima privire si prima imbratisare a copiilor mei. Totul este frumos si ma inconjoara in fiecare zi. Si alaturi de ei frumusetea sufletului celui care imi este partener de viata, prieten, tata, sfatuitor, aproape: sotul meu. 

 Frumusetea de ordin moral. Frumusetea gesturilor, a actelor care ne face sa admiram, care ne incanta, care ne impresioneaza . Actele de bine, actele de curaj, actele de devotament. 

Frumusetea este infinita. 
Frumuseţea este strălucirea adevărului şi mireasma bunătăţii.

Frumuseţea

Fără să provoace zarvă,
Conţinând în ea misterul,
Frumuseţea e o armă!!!
Ce ascunde caracterul!

Frumuseţea fizică e trecătoare, dar frumuseţea minţii, bogăţia spiritului şi căldura acestuia nu se pierd niciodată, ci cresc cu anii.

Privind la rece, frumusetea este o carte de vizita, prima impresie, insa ea este efemera si, daca nu ai sclipire si in interior,... esti doar un obiect decorativ, care odata cu trecerea timpului va deveni neinteresant.Cati dintre noi nu am fost pacaliti macar o data de "frumusetea" unei persoane, pentru a descoperi ulterior ca, defapt, tot ce era frumos fizic era anihilat de o morala letargica? Totodata sunt multi dintre noi care s-au jucat cu mintile, sentimentele altora, pentru ca frumusetea poate fi o tentatie si totodata o arma. Oricum ar fi ea, frumusetea umana, plictiseste la un moment dat( tot ce e nou pare frumos ), ceea ce inseamna ca ce exista in interior domina exteriorul !!!

O femeie frumoasă este în primul rând frumoasă dinspre interior spre exterior, şi nu invers. Există femei plinuţe care emană tone de voioşie şi radiază bucurie, şi femei care arată ca nişte manechine, dar sunt anoste precum coaja de ţelină din gunoi. Oamenii buni radiază fericire, iar defectele se estompează. O analiză chimică a celulelor celui bun şi fericit ar scoate la iveală o compoziţie total diferită de cea a celulelor unui om bântuit de ură, egoism şi suficienţă interioară. Depindem de propria noastră chimie sufletească, dar nu numai, pe care o putem influenţa şi care ne influenţează. Suntem, dacă vreţi să privim ridichea conceptului şi dinspre rădăcină, propriul nostru constructor şi buldozer. Sau îndrăznesc să spun propriul nostru Dumnezeu, parte din El, pentru că Biblia spune că Dumnezeu a creat omul după chipul şi asemănarea Lui. Şi dacă e aşa, înseamnă că am descoperit şi apa caldă şi apa rece, şi roata, toate la un loc şi am descoperit care este cu adevărat esenţa frumuseţii. 

Si orientalii  afirma ca frumusetea exterioara vine dinfrumusetea interioara. Iar frumusetea interioara este un rezultat spontan, care nu presupune efort si care apare firesc in urma unui echilibru perfect intre minte si trup.
Crearea acestui echilibru nu presupune decat sa restabilim legaturile dintre organismul nostru si inteligenta naturii, deja existenta in noi. Inseamna ca trebuie sa inlaturam orice fel de obstacole care impiedica exprimarea deplina a inteligentei naturii. Este un proces de descoperire a sinelui, un proces de dezvoltare personala. Individualitatea dumneavoastra ascunsa, care vrea sa iasa la lumina, este deja perfect echilibrata. Descoperirea sa nu este un proces mecanic, iar fiecare om are propriul mod de a ajunge la echilibru. Ca si setea sau foamea, instinctul de echilibru este incorporat in organismul dumneavoastra. Odata ce incepeti sa dati ascultare acestui instinct, perfectiunea adevaratei dumneavoastra naturi va iesi la lumina.Bineinteles, totul reprezinta de fapt un proces de autoacceptare. Acceptarea de sine este o conditie preliminara a frumusetii fizice adevarate, ca si a fericirii emotionale si a implinirii spirituale. Cu alte cuvinte, lipsa acceptarii de sine este baza unei mari parti a nefericirii umane si a comportamentelor autodestructive. Este ceea ce ii determina pe oameni sa isi ascunda problemele, fie folosind cosmetice costisitoare, fie mancand prea multe batoane de ciocolata. Si totusi, cu totii cunoastem persoane care chiar daca nu intrunesc standardele atractivitatii fizice, par sa straluceasca, iar stralucirea lor este exprimarea acceptarii de sine. Daca va ganditi sa faceti schimbari in viata dumneavoastra, asigurati-va ca ele se bazeaza pe fundatia solida a sentimentelor pozitive in legatura cu propria persoana si ca nu sunt o incercare de a trai dupa standardele altcuiva. 
cand fizicul ne atrage si devenim egocentrici sau narcisisti..Echilibrul fiintei ar trebui sa fie intre frumusetea interioara si cea exterioara. 

"Frumusetea este ceea ce te simti in interior si ea este cea care se reflecta in ochii tăi. Nu este ceva care tine de fizic."(Sophia Loren)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu