joi, 3 martie 2011

Iubirea este efortul suprem pe care omul îl încearcă pentru a ieşi din interiorul fiinţei sale lăuntrice. Iubirea - o instigare la sublim


Si oare ce este IUBIREA?Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practc ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina. Iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. 
 Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa. Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine.
              Iubirea este neconditionata. Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE.  Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire.Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate. Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. 
Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii. \"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui\".
IUBIREA ESTE SUPRACONSTIINTA  UNEI FIINTE.(MARLENA) 
Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale.(definiţie de Osho în Revoluţia interioară)
Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existentei.(definiţie de Dumitru Stăniloae)


Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la fiinţele raţionale: de la ea pleacă şi spre ea converg, ca spre un centru de irezistibilă atracţie, toate gândurile şi acţiunile noastre.
(definiţie de Gustavo Adolfo Becquer)



Iubirea este arhitectul universului(de Hesiod)



Iubirea este o forţă care transformă şi face ca sufletul omului să fie mai bun.(definiţie de Paulo Coelho în Alchimistu)



Iubirea este o forţă. Nu este un rezultat; este o cauză.









Iubirea înseamnă să iubeşti ceea ce este antipatic; altfel nu este deloc o virtute.
















Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului, pentru ca să urce până la El.









Iubirea este cea mai mare forţă a omenirii şi totuşi este cea mai modestă .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu